May 24, 2021

Women's career society

By

WCS eli Women's career society on vuonna 2019 perustettu järjestö, jonka tavoitteena on parantaa naisten asemaa opiskeluissa ja työelämässä. Erityinen fokus on miesten ja naisten välisen epäsuhdan pienentäminen erityis- ja johtotehtävissä. Järjestön perustivat neljä Hankenin opiskelijaa. Nämä opiskelijat olivat Sina Andersson, Catarina Cawen, Miriam von Hertzen ja Rebecka Kjellman. Vuonna 2020 myös Aallon kauppakorkeakoulu tuli mukaan järjestön toimintaan. WCS muun muassa järjestää erilaisia inspiroivia tapahtumia sekä antaa vinkkejä CV:n tekoon ja työhaastatteluun. Lisäksi WCS on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, joten suosittelen vahvasti ottamaan järjestön tilit seurantaan.

Naisten asema työelämässä ja opinnoissa

Miesten ja naisten välisestä epätasa-arvosta on puhuttu jo pitkään. Eikä syyttä. Moni asia on vuosien saatossa ottanut aimo harppauksia eteenpäin, mutta yhä on paljon kehitettävää ennen tasa-arvoisen työskentely- ja oppimisympäristön saavuttamista. Yksi esimerkki sukupuolten välisestä epätasa-arvosta työmarkkinoilla on palkkaus. Naisen euro on tällä hetkellä 80 senttiä. Myös johto- ja erityistehtävissä työskentelevissä prosenttiosuudet osoittavat, että miehiä on näissä tehtävissä huomattavasti enemmän. Töitä tasa-arvoisen yhteiskunnan eteen siis yhä tarvitaan.

Kuinka liittyä WCS:iin

Women’s culture societyyn voit liittyä seuraavan linkin kautta: https://womenscareersociety.com/take-action. Liittyä voi kuka tahansa Aalto-yliopiston tai Hankenin kauppatieteiden opiskelija. Women’s culture societyyn ovat tervetulleita kaikki näiden koulujen opiskelijat sukupuoleen katsomatta. Tärkeintä on yhteisen tavoitteen eteen työskentely. WCS:n lisäksi monet muutkin organisaatiot tekevät tärkeää työtä naisten aseman parantamiseksi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Kaikkein olennaisinta on kuitenkin omat jokapäiväiset ratkaisut. Kuten podcastissamme haastateltu Women’s culture societyn edustaja sanoi: “jokaisella meillä on ennakkoluuloja, mutta tärkeää on tiedostaa niiden olemassaolo ja pyrkimys niistä eroon.”

WCS pähkinänkuoressa

Perustettu: 2019

Presidentti: Tiia Sinisalo

Tavoite: Sukupuolten välisen eron kaventaminen spesialisti- ja johtoasemissa. Tavoitteeseen pyritään kannustamalla, inspiroimalla ja yhdistämällä kauppatieteiden naisopiskelijoita.

Ketkä voivat liittyä: Kaikki Hankenin ja Aalto-yliopiston kauppatieteiden opiskelijat. Myös miehet.

Nettisivut: Womenscareersociety.com